Op 15 april, aan het einde van de Algemene Ledenvergadering, kregen Jan Roggeveen en Henk de Bas een grote verrassing. Totaal onverwachts stapte hun familie de zaal in het Cultuurhuys binnen. Ze waren getuige van het afscheid van de twee OPW-coryfeeën. Die kregen voor hun jarenlange inspanningen voor de ondernemers in Waddinxveen beiden een verguld hefje. Wethouder Albert Kerssies reikte de speldjes en oorkondes uit. Beide heren waren zichtbaar en aangenaam verrast.

Jan Roggeveen was jarenlang bestuurslid van het Industrieel Contact Waddinxveen (ICW). Hij startte als secretaris en nam in 2024 de voorzittershamer op zich. Daarnaast was hij voorzitter van het Duurzaamheidsplatform Waddinxveen en vanaf 2016 voorzitter van de OPW. Die club ontstond in dat jaar na een fusie van ICW en de Ondernemersvereniging Waddinxveen (OVW). Van deze laatste club was Henk de Bas voorzitter, al vanaf 1999. Samen brachten Jan en Henk de OPW tot stand en zetten zich jarenlang in voor de ondernemers. Sinds vorig jaar is de verenigingsledenstructuur van de OPW gewijzigd en is er flink geprofessionaliseerd. Met de komst van een OPW-manager besloten beiden heren zich terug te trekken en ruimte te maken voor nieuw ‘bloed’ en nieuwe ‘ideeën’.

Voorafgaand aan het afscheid vond de Algemene Ledenvergadering plaats. En de bijeenkomst startte met een lezing van Jacco Vonhof van MKB Nederland. Hij vertelde onder meer dat hij binnengekomen was om MKB Nederland  wat kleur op de wangen te geven. En dat hij dat heeft gedaan op een hele pragmatische manier. MKB Nederland vertegenwoordigt 140 branche-organisaties, waarbij in totaal 220.000 bedrijven aangesloten zijn. En zo’n 4 miljoen mensen werken. 90% van de bedrijven is een MKB-bedrijf en met de zichtbaarheid van Jacco wordt hun stem gehoord. Op dit moment werkt MKB-Nederland aan een ondernemersagenda richting de politiek. Het draait hierin, volgens Jacco, om “versnellen, vernieuwen en verbinden. En stop met beleid maken en ga uitvoeren.”

Het was een interessante OPW avond in Cultuurhuys de Kroon.